skip to Main Content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

VERO DIAZ ART, CERÀMICA ARTESANAL SLOW MADE

Verodiazart 8
Verodiazart 8
Verodiazart 7
Verodiazart 3
Verodiazart 5
Verodiazart 2
Verodiazart 1
Verodiazart 4
Verodiazart 6
Verodiazart 10
Verodiazart 11
Verodiazart 12
Verodiazart 13
Verodiazart 14
Verodiazart 8Verodiazart 7Verodiazart 3Verodiazart 5Verodiazart 2Verodiazart 1Verodiazart 4Verodiazart 6Verodiazart 10Verodiazart 11Verodiazart 12Verodiazart 13Verodiazart 14

VERÓNICA DÍAZ JIMÉNEZ

Des de ben petita m’ha cridat tot allò que té caràcter expressiu. La meva vida és una aventura per conèixer-me i mirar d’entendre aquest món… Amb una mirada sensible i curiosa, sempre he vist en allò artístic la manera de connectar el cos, l’emoció i la ment, i sempre m’he passejat per aquests camins “per amor a l’art”.

És als 46 anys i després d’un procés important, que decideixo formar-me en Ceràmica Artística a l’Escola Llotja de Barcelona, però poc després em desplaço a La Bisbal d’Empordà, on faig una formació ocupacional intensiva a l’Escola de Ceràmica de La Bisbal, de la mà de Dolors Ros i Josep Matés.

Amb el fang trobo un sentit i un equilibri: treballar amb les mans, tocant la terra, posant-hi el cor i la meva creativitat, i el coneixement adquirit per modelar el fang. Tot es connecta i em connecta, em fa créixer, i m’aporta aprenentatge constant.

Treballo diverses tècniques, des del torn,als motlles (que faig jo mateixa), i el pessic o les planxes. També formulo i preparo els meus propis esmalts.

Ofereixo peces bàsicament utilitàries i decoratives, i alguna petita obra artística. Peces amb ànima, de formes senzilles i boniques, buscant que transmetin bellesa i emocions positives.

El meu objectiu és la conservació d’aquest ofici ancestral, comunicar i transmetre valors amb la meva feina, i portar un estil de vida sostenible. Perquè les persones satisfetes, conscients, i realitzades conformem una societat més equilibrada i feliç.

Busco sensibilitzar les persones cap a un consum més conscient i responsable. Que sàpigues d’on ve el plat on menges, la tassa on beus, el bol on hi tens la fruita fresca… que es valori el talent local, l’artista, l’artesania, i contribuir així a frenar la globalització ferotge que ens devora.

Per tot això anomeno el meu projecte “slow made”, perquè per a mi, la importància de viure, fer i treballar més a poc a poc i amb més consciència i presència és vital per ser feliç. Integrant el procés, la transformació i el fracàs a la meva activitat, de la mateixa manera que a la vida!

Verónica Díaz Jiménez, Barcelona, 1971

Titulada en Terrisseria Artesanal i Elaboració i Reproducció de Motlles Ceràmics per l’Escola de Ceràmica de La Bisbal.

Llicenciada en Filologia Anglesa per la UB.

art.vero.diaz@gmail.com Instagram www.verodiazart.com
Back To Top