skip to Main Content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

LLAMAYU

Una exposició de Keka Ruiz Tagle

Keka 1
Keka 1
Keka 28
Keka 2
Keka 31
Keka 8
Keka 3
Keka 4
Keka 5
Keka 7
Keka 30
Keka 27
Keka 6
Keka 9
Keka 10
Keka 11
Keka 12
Keka 17
Keka 16
Keka 21
Keka 24
Keka 23
Keka 29
Keka 14
Keka 18
Keka 25
Keka 20
Keka 26
Keka 1Keka 28Keka 2Keka 31Keka 8Keka 3Keka 4Keka 5Keka 7Keka 30Keka 27Keka 6Keka 9Keka 10Keka 11Keka 12Keka 17Keka 16Keka 21Keka 24Keka 23Keka 29Keka 14Keka 18Keka 25Keka 20Keka 26

Els artistes sempre s’han interrogat per l’existència dels éssers humans i de l’univers mitjançant la comprensió del llinatge ancestral individual. Keka Ruiz-Tagle arriba al més profund de les arrels del seu ésser, preguntant-se per la seva existència i la seva identitat individual, en la recerca del sentit de la seva pròpia vida en aquest cosmos immens. Al llarg dels anys, la seva feina s’ha tornat audaç i confiada, experimentant en múltiples formes; alhora que crea instal·lacions monumentals úniques, va creant escultures figuratives i pintures. De vegades, les seves expressions figuratives es transformen en atuells i recipients… la seva font d’inspiració és el seu entorn viu i ha creat el seu propi llenguatge figuratiu, abstracte i descriptiu alhora. Keka reinterpreta la naturalesa, les cultures natives i les restes històriques. Al llarg dels anys, ha anat barrejant l’argila amb diferents materials, depenent del mètode d’expressió, especialment a les instal·lacions.

Hyeyoung CHO
Secretari General, Fundació d’Artesania i Disseny de Corea

Llamayu temps de collir, és el temps quan…
El sol s’ubica més a prop de la terra, i se celebra la festa (Inti Raymi), que és de les manifestacions més grans de memòria de la identitat andina. Es duu a terme durant i després del solstici d’hivern, amb expressions carregades de simbolisme ancestral.
Llamayu temps de collir, és el temps quan…
Es fa un homenatge i agraïment a la Mare Terra (Pachamama) per les collites rebudes, la maduració dels fruits.
Els xamans, purifiquen i renoven les energies.
El temps de collir, és el temps quan…
S´agraeix la interrelació de l´home amb el creador.
Temps de collir… és quan…
Es creua el pont per tornar a començar.

Keka Ruiz-Tagle

vídeo de l’exposició full de sala cartell de l’exposició
Back To Top