skip to Main Content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

AIXOPLUCS

Una exposició de Mercè Mir

Expo Aixoplucs 1
Expo Aixoplucs 1
Expo Aixoplucs 2
Expo Aixoplucs 3
Expo Aixoplucs 4
Expo Aixoplucs 5
Expo Aixoplucs 6
Expo Aixoplucs 7
Expo Aixoplucs 8
Expo Aixoplucs 9
Expo Aixoplucs 10
Expo Aixoplucs 11
Expo Aixoplucs 12
Expo Aixoplucs 13
Expo Aixoplucs 14
Expo Aixoplucs 15
Expo Aixoplucs 16
Expo Aixoplucs 17
Expo Aixoplucs 18
Expo Aixoplucs 19
Expo Aixoplucs 20
Expo Aixoplucs 21
Expo Aixoplucs 22
Expo Aixoplucs 23
Expo Aixoplucs 24
Expo Aixoplucs 25
Expo Aixoplucs 26
Expo Aixoplucs 1Expo Aixoplucs 2Expo Aixoplucs 3Expo Aixoplucs 4Expo Aixoplucs 5Expo Aixoplucs 6Expo Aixoplucs 7Expo Aixoplucs 8Expo Aixoplucs 9Expo Aixoplucs 10Expo Aixoplucs 11Expo Aixoplucs 12Expo Aixoplucs 13Expo Aixoplucs 14Expo Aixoplucs 15Expo Aixoplucs 16Expo Aixoplucs 17Expo Aixoplucs 18Expo Aixoplucs 19Expo Aixoplucs 20Expo Aixoplucs 21Expo Aixoplucs 22Expo Aixoplucs 23Expo Aixoplucs 24Expo Aixoplucs 25Expo Aixoplucs 26

L’ACC obre l’any expositiu amb aquesta mostra en la que es pot veure l’últim treball de la ceramista Mercè Mir.

Voldria descriure la paraula “aixopluc”, títol de l’exposició que presento. És un cobert, un reguard que serveix a la gent del camp per descansar, per guardar somnis, records i que ells mateixos han construït pedra a pedra. Així són les barraques de pastor, nom popular que hi dona la gent de l’entorn.

En sortir de l’aixopluc, els desperta el sol ixent, veient les esteles rosades dels núvols, la terra vermella acabada de llaurar, sentint el perfum de l’herba fresca i el vent que fa volar les fulles dels arbres, les gotes de la rosada en caure. Ja és de dia.

Per dintre el recolliment i el silenci en moments puntuals i el somni d’un nou dia, sentint la música de picarols i esquelles del ramat, apinyat esperant el seu pastor.

Els sentiments pesen, la por és feixuga, però l’escalfor de la matinada i la llum del cel blau obren els sentiments que tenim guardats.

Transmeto totes aquestes sensacions a l’argila refractària, al gres, la porcellana, engalbes i colorants. Les pinzellades són netes, espontànies, alegres… les meves mans lliures i al mateix temps fermes. Són els meus sentiments els que donen vida a l’obra.

Mercè Mir

video de l’exposició full de sala cartell de l’exposició
Back To Top