skip to Main Content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Meissen. Folies de Porcelaine

Meissen. Folies De Porcelaine

Exposició Meissen – Follies de porcellana que es mostrarà al museu Ariana de Ginebra (Suïssa)

del 7 de febrer al 6 de setembre de 2020.

Inauguració:  el dijous 6 de febrer a les 19 hores. Esdeveniment obert al públic en general.

Aquesta exposició ofereix una immersió en la gran aventura de descobrir la porcellana a Europa. Mil anys després de la Xina, el primer objecte creat en aquest preciós material va néixer, a Meissen (Alemanya), al començament del segle XVIII, i això segons múltiples aventures, increïbles de vegades i certament romàntiques.

Les col·leccions suïsses, públiques i privades, contenen tresors reals. És el cas de la porcellana en general, i la de Meissen en particular. Revelar la riquesa del patrimoni privat, sovint fora de vista, és el repte d’aquest projecte, per al qual diversos col·leccionistes han acceptat confiar part del seu extraordinari fons al Museu Ariana.

Es posaran de manifest els inicis de la fabricació i els seus principals protagonistes – com Böttger, Höroldt, Kändler -. Més enllà de les peces excepcionals exposades, es presenta tota una secció de la història de l’art presentada al públic. Com sortien de la passió, de la luxúria o de l’oportunisme, els homes van emprendre la recerca d’un graal, el descobriment de la porcellana, l’or blanc real, amb el risc de perdre la fortuna i, de vegades, fins i tot la seva raó.

Musée Ariana
Avenue de la Paix 10 – 1202 Genève
Tel. +41 (0)22 418 54 50
www.ariana-geneve.ch

Back To Top