skip to Main Content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Trudy Kunkeler

01 Jemen Trudy
01 Jemen Trudy
01 Trudy
02 Trudy
03 Trudy
04 Trudy
05 Trudy
06 Trudy
07 Trudy
08 Trudy
09 Trudy
10 Trudy
11 Trudy
12 Trudy
13 Trudy
14 Trudy
01 Jemen Trudy01 Trudy02 Trudy03 Trudy04 Trudy05 Trudy06 Trudy07 Trudy08 Trudy09 Trudy10 Trudy11 Trudy12 Trudy13 Trudy14 Trudy

“Abans que res pot ésser un descans pels sentits, el paisatge és la feina de l’esperit. L’escenari está construit tan de capes de memòria com de capes de roca.”

Simon Schama, Landscape and Memory

Des dels anys 90, Kunkeler treballa al seu estudi de Barcelona, a més del seu estudi a Dordrecht. Ha utilitzat una residència a Andorra durant dos anys i al llarg dels anys en localitats del Pirineu francès. El 1996 va fer un viatge d’estudis a l’arquitectura de fang al Iemen.

Aquells períodes han estat determinants per al desenvolupament de la seva obra i encara ho són.

El paisatge, l’arquitectura, l’arqueologia, la geografia i la cartografia són les disciplines que Kunkeler utilitza en la seva obra. No només qüestiona la divisió entre mar, paisatge i ciutat i entre fotografia, ceràmica, escultura i instal·lació, sinó també entre els diferents processos tècnics i tractaments materials i sempre descobreix una nova manera de treballar que sorgeix de la seva manera de pensar. Tant si la seva obra fa referència a l’antiguitat com a fotografies de premsa contemporànies, sempre congela un moment de desaparició, de destrucció. Emergeix una ciutat nova que absorbeix les empremtes de l’antiga, una ciutat que s’insereix en el paisatge existent i nous paisatges que porten les empremtes d’una ciutat antiga.

Una línia constant de construcció i deconstrucció. Com ha dit ella mateixa: “Natura, destrucció,bellesa, historia, geologia, caos. Funciona sempre, conscientment o inconscienment, al meu cap, i tot té realició (esta realicionat) amb el meu treball.”

trudy.kunkeler@gmail.com www.trudy-kunkeler.com Instagram
Back To Top