skip to Main Content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Teresa-Marta Batalla

TM Batalla. Treballant 2
TM Batalla. Treballant 2
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
TM Batalla 3
TM Batalla 4
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
TM Batalla 6
TM Batalla 7
TM Batalla 8
TM Batalla 9
TM Batalla 10
TM Batalla 11
TM Batalla 12
TM Batalla 13
TM Batalla. Treballant 2OLYMPUS DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERATM Batalla 3TM Batalla 4OLYMPUS DIGITAL CAMERATM Batalla 6TM Batalla 7TM Batalla 8TM Batalla 9TM Batalla 10TM Batalla 11TM Batalla 12TM Batalla 13

La meva obra es un reflex de la meva fascinació per les ceràmiques neolítiques, les seves formes i les tècniques totalment manuals per a la seva elaboració. Una gran inspiració en la meva obra ha estat i es encara les ceràmiques ibèriques. Entenc sempre la ceràmica com a atuell o contenidor.

Estimo l’alta temperatura i cuino les meves peces en forn de gas a 1260ºC i en monococció preferentment amb esmalts de cendres.

Al llarg dels anys he desenvolupat una tècnica totalment manual en la que elaboro les peces a partir de plaques expandides o cilindres eixamplats des de dins. En aquesta tècnica la decoració de la peça creix amb la peça i al mateix moment de la seva elaboració., creant una unitat indissoluble entre peça i decoració.

En els últims dos anys estic treballant amb terres sigil·lades i sulfats i coent amb una tècnica que s’anomena pit-firing o cuita en sot, En aquesta cuita utilitzem diferents materials combustibles com llenya, carbó, encenalls i també fulles, herbes i restes de compost, per aconseguir a traves del fum donar un acabat característic de les cuites primitives.

Barcelona 1958

1977-1979 estudis de disseny gràfic a Elisava, BCN, i ceràmica a l’Escola de Ceràmica “Raku” i a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona.

1980-1991 co-directora de l’Escola de Ceràmica “Raku” a Barcelona, amb Conxita Serra Pubill.

1991 obre els seus propis tallers a Sant Celoni, amb Rainer G. Schumacher.

2004 es trasllada a Tortosa i funda “El Raval de l’Art” amb Rainer G. Schumacher: tallers i galeria a l’aire lliure.

2009 Rep títol de Mestra Artesana en Ceràmica atorgat per la Generalitat de Catalunya.

1994-present: Exposicions i participació en fires d’art a Catalunya, Espanya, Holanda, França i Alemanya.

2015-present: Imparteix cursos intensius per ensenyar les seves tècniques en el seu propi taller i en altres centres de formació d’Europa.

tm@batalla.org www.ravaldelart.eu facebook
Back To Top