skip to Main Content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Teresa Gironès

In memoriam

Teresa Girones 21
Teresa Girones 21
Teresa Girones 3
Teresa Girones 4
Teresa Girones 19
Teresa Girones 8
Teresa Girones 10
Teresa Girones 13
Teresa Girones 6
Teresa Girones 12
Teresa Girones 11
Teresa Girones 14
Teresa Girones 1
Teresa Girones 5
Teresa Girones 16
Teresa Girones 17
Teresa Girones 15
Teresa Girones 9
Teresa Girones 2
Teresa Girones 20
Teresa Girones 7
P1460770
Teresa Girones 18
Teresa Girones 21Teresa Girones 3Teresa Girones 4Teresa Girones 19Teresa Girones 8Teresa Girones 10Teresa Girones 13Teresa Girones 6Teresa Girones 12Teresa Girones 11Teresa Girones 14Teresa Girones 1Teresa Girones 5Teresa Girones 16Teresa Girones 17Teresa Girones 15Teresa Girones 9Teresa Girones 2Teresa Girones 20Teresa Girones 7P1460770Teresa Girones 18

TERESA GIRONÈS (1941 – 2016)

Formada en Belles Arts, va escollir la ceràmica com a mitjà expressiu de la seva obra. Sòcia fundadora de l’ACC de la que va ser presidènta i vice-presidenta, va centrar les seves creacions en l’ésser humà creant un reguitzell de personatges, alguns irònics, com el toreros i les persones amb mascota; altres dramàtics com les víctimes de la guerra o els bojos i altres molt tendres com els nens i els animals.

També va conrear altres disciplines com el dibuix i la pintura en els seus llibres d’artista, que combinava de vegades amb ceràmica. I ens darrers anys es va interessar molt per la fotografia.

Segons paraules d’Emili Sempre, d’ella ens ha quedat la seva empremta creativa, tenacitat, força i alegria.

Un viatge, un llibre

Les experiències viscudes per Teresa Gironès en el seu llarg recorregut pel món, les va reviure en altres formats: el paper, el color, la ceràmica, una textura, la terra, …

La seva sensibilitat artística la va moure a expressar-se i transmetre, perquè l’observador, endinsant-se en el paisatge gràfic i formal, pugui emprendre un nou viatge que el porti a viure una aventura personal.

Un rostre, un sentiment

El cos humà és el seu centre d’interès i crea un univers de personatges: nens o adults, que a través dels ulls i la boca expressen sentiments de bogeria, desconfiança, dolor, ironia, innocència o alegria.

Els animals els acompanyen en algunes ocasions i en altres formen part de la voluntat i de l’ànim dels personatges. Els ocells simbolitzen la llibertat, els gossos la fidelitat, els gats la independència, els peixos la ment freda, els conills la màgia i els micos i les mones són un mirall dels defectes i virtuts de la humanitat.

Back To Top