skip to Main Content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Joan Panisello

Joan Panisello 01 NENÚFARS
Joan Panisello 01 NENÚFARS
Joan Panisello 02 MEDITERRANI BLAU
Joan Panisello 03 SATURN RAKU Medium
Joan Panisello 04 MURAL RQ 3 RAKU
Joan Panisello 05 PALMERA CANÀRIA
Joan Panisello 06 PIMPOLL ARNES
Joan Panisello 07 GESTACIÓ MURAL NERIAGE
Joan Panisello 08 PANGEA MURAL NERIAGE
Joan Panisello 09 OVNI PROFETA
Joan Panisello 10 LLUNA PLENA ESTELES DE VIDA
Joan Panisello 11 QUART MINVANT ESTELES DE VIDA
Joan Panisello 01 NENÚFARSJoan Panisello 02 MEDITERRANI BLAUJoan Panisello 03 SATURN RAKU MediumJoan Panisello 04 MURAL RQ 3 RAKUJoan Panisello 05 PALMERA CANÀRIAJoan Panisello 06 PIMPOLL ARNESJoan Panisello 07 GESTACIÓ MURAL NERIAGEJoan Panisello 08 PANGEA MURAL NERIAGEJoan Panisello 09 OVNI PROFETAJoan Panisello 10 LLUNA PLENA ESTELES DE VIDAJoan Panisello 11 QUART MINVANT ESTELES DE VIDA

Nascut a Jesús-Tortosa (Baix Ebre – Catalunya), l’any 1944. Aprova les oposicions a Mestre d’Ensenyament Primari, 1965. Format artísticament a les Escoles d’Arts i Oficis de Tortosa i Tarragona. A més a més ha fet freqüents cursos a l’Escola de Ceràmica de La Bisbal d’Empordà (Girona), de Barcelona i a Enfanga’t (Girona). L’any 1975 obté el títol de Graduat en Arts Aplicades i Oficis Artístics, en l’especialitat de CERÀMICA (Escola Llotja. Barcelona).

Joan Panisello està considerat internacionalment com un dels creadors més destacats de la nostra època en l’art ceràmic, tant per l’originalitat de les seves formes com per la variadíssima coloració de les peces. Al llarg dels darrers 52 anys ha elaborat més de 10.000 mostres de colors diferents. L’any 1991, editorials de Madrid i Barcelona li van oferir de publicar un llibre amb la seua experiència en el món dels colors ceràmics. Al 1992 deixa temporalment l’Ensenyament per dedicar 5 anys a fer una immersió  artística. Al 1997 reingressa a l’Institut de Tortosa que aquell any estrenava batxillerat artístic.

La seva obra és coneguda als cinc continents mitjançant més de 1.500 publicacions arreu del món escrites entorn a la seva obra. També per les més de 305 exposicions fetes en diversos països, així com per les més de 90 peces  exposades entre 40 Museus, Fundacions, Fons d’Art i col·leccions públiques.

L’any 2008 el Ministeri de Cultura Espanyol li organitza una exposició retrospectiva i itinerant. Per aquest motiu, li edita un extraordinari llibre que mostra un resum de la seua trajectòria artística. Al 2014 es publica la seua biografia. Autor, Emigdi Subirats. Editorial Onada.

Un total de 32 premis -nacionals i internacionals- (Espanya, França, Bèlgica, Luxemburg, Àustria, Argentina, Japó, Romania…) avalen el seu prestigi personal i el seu bon treball. L’any 1992 va rebre el títol de “Tortosí de l’any 1991”. L’any 2013 ha estat elegit membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica. Al 2021 rep LA CREU DE SANT JORDI de mans del President de la Generalitat de Catalunya.

Ha representat al seu país, com a invitat d’honor: 1986: “The 1st International Ceramica Contest’86” Mino (Japón) – 1995: 4ª Bienal CONDORHUASI. Grandes Maestros de la Actualidad Cerámica Internacional (Bolívia) –  2006: Festival ARTGILA. Roumazieres Loubert (França) – 2008: 9ª Biennal Llatinoamericana Condorhuasi. Còrdova. (Argentina) – 2019: Terránia. 17è Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc (Catalunya).  Ha participat en 8 ocasions en ART’s CAMP internacionals invitat per la UNESCO (Ordino, Andorra), CPPCE (Conservation & Promotion du Patrimoine Culturel Europeene) i per l’Ajuntament de Calimanesti (Romania). Ha impartit conferencies entorn al seu recorregut artístic en escoles d’art, de ceràmica, universitats, instituts, col·legis, associacions, ART’s CAMP…

Obres de la seua col·lecció BINOMI ARBRE-HOME A LES TERRES DE L’EBRE s’han exposat 64 vegades

Entre els anys 2015 i 2021 diversos escriptors i poetes romanesos han editat a Romania 12 llibres amb fotos d’obres ceràmiques i escultures seves. Autors: Ioan Barbu, Coman Sova, Gabriela Banu i Héctor Dante Cincotta.

Un total de més de 45 llibres parlen d’ell i de la seua obra.

A partir de 2014 col·labora en performances amb la companyia de dansa ROPA, Roberto Olivan Performing Arts:

Al seu lloc de residència disposa de taller, diversos forns, la meitat construïts per ell mateix, i dues sales d’exposició permanent, obertes tot l’any. Més informació: www.panisello.net i www.panisello.net/blog

Jesús Ávila Granados (Periodista, escriptor i crític d’art)

Taller i dues sales d’exposició permanent a:
C/ Darrere Camp de futbol, 43
43590 Jesús-Tortosa (Baix Ebre)

jp@panisello.net www.panisello.net blog facebook twitter
Back To Top