skip to Main Content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Esther Ramos

Esther Ramos 1
Esther Ramos 1
Esther Ramos 2
Esther Ramos 3
Esther Ramos 4
Esther Ramos 5
Esther Ramos 6
Esther Ramos 7
Esther Ramos 8
Esther Ramos 9
Esther Ramos 10
Esther Ramos 11
Esther Ramos 12
Esther Ramos 13
Esther Ramos 14
Esther Ramos 15
Esther Ramos 1Esther Ramos 2Esther Ramos 3Esther Ramos 4Esther Ramos 5Esther Ramos 6Esther Ramos 7Esther Ramos 8Esther Ramos 9Esther Ramos 10Esther Ramos 11Esther Ramos 12Esther Ramos 13Esther Ramos 14Esther Ramos 15

ESTHER RAMOS

Soc ceramista, treballo i visc a Barcelona. Compateixo el taller amb Ramon Pla.

Em vaig formar a l’Escola Massana de Barcelona i actualment treballo amb refractari, gres i porcellana.

Els esmalts d’alta temperatura 1280 ºC són els que decoren les peces:

Cristal·litzacions: Les macro cristal·litzacions. Aquestes em recorden l’univers, son com petits fragments d’estels o flors flotant en un llac d’aigua transparent.

Carbonacions: Els reflexes metàl·lics obtinguts amb la tècnica anomenada carbonació, m’han fet endinsar en el coneixement dels metalls en el seu estat primitiu.

El coure, el bismut, la plata, l’or. Tot aquest món mineral queda imprès en la superfície de les peces: teteres, bols, capces, etc. (Carbonació).

Fumats : El foc. Aquest element és el que dóna realment la vida perdurable a la cerámica i al mateix temps l’envolta de pinzellades amb diferents matisos de colors: groc, vermell, i negre ocasionat pel fum. L’element decoratiu està absent d’esmalt que tant caracteritza a la cerámica, i es la pròpia terra brunyida i la força del foc els que la decoren.

El procés de producció és tornejat i construcció amb planxes, les dues tècniques combinades. Totes pes peces son originals, i els dissenys propis, amb canvis constantment, però seguin sempre el meu estil.

Totes les peces estan fetes al meu taller a Barcelona.

isartramos@hotmail.com www.es-therra.com
Back To Top