skip to Main Content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Elisa Arimany

Elisa Arimany 0
Elisa Arimany 0
Elisa Arimany 1
Elisa Arimany 2
Elisa Arimany 3
Elisa Arimany 4
Elisa Arimany 5
Elisa Arimany 6
Elisa Arimany 7
Elisa Arimany 8
Elisa Arimany 9
Elisa Arimany 10
Elisa Arimany 11
Elisa Arimany 12
Elisa Arimany 13
Elisa Arimany 14
Elisa Arimany 15
Elisa Arimany 16
Elisa Arimany 0Elisa Arimany 1Elisa Arimany 2Elisa Arimany 3Elisa Arimany 4Elisa Arimany 5Elisa Arimany 6Elisa Arimany 7Elisa Arimany 8Elisa Arimany 9Elisa Arimany 10Elisa Arimany 11Elisa Arimany 12Elisa Arimany 13Elisa Arimany 14Elisa Arimany 15Elisa Arimany 16

Elisa Arimany és un des valors més sòlids amb què compta la ceràmica contemporània.

Oriünda de Sant Vicenç de Castellet, els seus inicis parteixen de la fàbrica familiar de Rosa Gres, de Cerdanyola del Vallès, on va instal·lar un ampli taller des de principis dels setanta. A la fàbrica organitzava la part tècnica, dedicada als esmalts i creació del disseny de  rajoles. Però, quan es dóna a conèixer al públic, és per l’empresa fundada i dirigida per ella, dedicada a figures i objectes de regal, que assoleixen un èxit notori. Creacions i dissenys propis i que es comercialitzà amb el nom d’Elisa.

És en la dècada dels vuitanta, que el seu llenguatge artístic canvia i es decanta decididament per l’escultura i murals de tendència abstracta i purament conceptual. Com a investigadora constant, experimenta amb diversos materials que combina amb la ceràmica: paper, resines, ferro i ciment.

També s’ha dedicat a fer ceràmica aplicada a l’arquitectura: murals i paviments de rajola. Obra plana de composició amb motius bàsicament geomètrics i obra pública, a diferents llocs de Catalunya i Espanya, però també als Estats Units, a Miami, on disposa de taller i hi ha treballat durant períodes prolongats. Hi té instal·lades una sèrie d’escultures monumentals de ferro, en espais públics, museus i col·leccions privades: Nova York, Atlanta, Miami, Chicago, així com en ferro o ceràmica: Bilbao, València, Barcelona, Sant Vicenç de Castellet, Terrassa, Manresa, la més recent, en una plaça de Sant Vicenç dels Horts (2008).

Com ella sol afirmar: “L’art, a més d’inspiració, és bàsicament treball”.

CORREU@yahoo.es
Back To Top