skip to Main Content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

REVISTA TERRART

Publicació semestral posicionada com un dels referents nacionals de la ceràmica contemporània. Realitzada en català i afiliada a l’APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català), disposa d’un codi QR amb traducció al castellà. Es distribueix entre els professionals del sector i el públic general, tant a nivell nacional com internacional.

terrart_63

Si vols rebre la revista:

SUSCRIU-TE

Subscripció anual per dues revistes:
22 euros

Pots accedir a la versió digital més a baix.

TERRART – Nº 63
Revista de ceràmica contemporània

El número 63 de Terrart ofereix un reportatge sobre l’univers dels forns de llenya. El foc sempre ha estat factor determinant per identificar la ceràmica segons la seva cocció. La màgia del foc i el que es produeix dins del forns a través d’onze artistes de diferents llocs del món: José Antonio Sarmiento · Wladimir Vivas · Hitomi & Takuro Shibata · Hervé Rousseau · Peter Callas · Caterina Roma · Ted Neal · Uwe Löllmann · Jaime Romero · Owen Rye · Nikolaus Steindlmüler.

A la secció de Tallers i Ceramistes trobareu tres esplèndids artistes de tres punts diferents de la geografia espanyola: Lourdes Riera de La Franja amb la seva obra inspirada en la natura; Carmen Vila de Granada amb el seu admirable domini de la forma i Joan Esquerdo d’Alacant amb la seva repetició reticular minimalista i geomètrica.

Podreu fer un petit recorregut per les exposicions més destacades, en aquesta ocasió a la Galeria Atélier de Gràcia (Barcelona) amb l’obra conjunta de Sergi Barnils (pintor) i Xavier Bienvenido (ceramista). Tembé trobareu “El perill de les dones lectores” de la ceramista Carme Coma de Gelida, que va exposar les seves escultures reivindicatives a la Capella de Sant Joan. “Matèria i Origen” és el títol sota el qual es va presentar l’exposició retrospectiva de Claudi Casanovas, a la galeria Artur Ramon de Barcelona. Una magnífica selecció de peces realitzades de 2002 ençà. Així com dues exposicions del Terracotta Museu de La Bisbal: la personal visió del món de Cesc Abad amb “Humàtics”  i “Paratges de confluències” d’Elisa Garcia Coll, que sota aquest títol presentà dues instal·lacions artístiques relacionades entre si. Tanquem la secció amb  l’extraordinària ceràmica de Maria Oriza que es va exposar al Museu del Càntir d’Argentona durant l’estiu.

La secció d’Exposicions de l’ACC recull tres mostres col·lectives i dues individuals. “19+1+20” és el projecte personal de l’artista floral Lourdes Lacorte amb la col·laboració de 20 ceramistes de l’ACC. Mercè Rius presentà la seva obra més recent en tres versions sobre el mateix tema ceràmic: peces de torn amb diferents decoracions i significats, amb una evolució de les mateixes i preciosos resultats. Karina López Sitja exposà les seves escultures ondulants i fluents de fines parets sota el títol ”Aigua” omplint la sala de moviment. “Sotabosc” va ser el tema i també títol escollit per a l’exposició col·lectiva de l’Escola Municipal de Ceràmica d’Esplugues de Llobregat, que va reunir els treballs de tots els alumnes, nens i adults. Tanquen la secció Eulàlia Sayrach i Produccions impossibles que van exposar poc dies però molt intensos la mostra conjunta de ceràmiques, llibres d’artista i art floral i vídeos sota el títol “Ceramiquetones”, una filigrana sensorial.

La secció Internacional ens porta aquest cop a Carolina del Nord (EE UU) amb Cristina Córdova, una artista contemporània originària de Puerto Rico, especialitzada en escultura figurativa. El seu univers escultòric és poblat per personatges captats en un instant, de forta mirada i carregats d’emoció.

A la secció d’Història l’article Avui, Tarteso/tartessos tracta el tema de la importància de cercar l’empremta dels terrissers per desxifrar cultures.

Aquest cop, els Aparadors del món ens porten a Terra Viva, una galeria situada a Saint Quentin la Poterie (França) des de 1989, que actualment dirigeix Maud Grillet i que ens relata la seva trajectòria.

En aquest número, a Miscel·lània, celebrem el 20è aniversari de Terrart amb una entrevista de Mercè Coma, l’actual directora de la revista a l’antic director Emili Sempere. Ens endinsarem en el treball conceptual de Carolin Slotte que treballa a partir de la fragmentació i recomposició d’imatges inscrites en suports fracturats i peces de ceràmica, amb uns resultats tridimensionals molt interessants

Pàgines: 100

Preu edició digital: 3,99€

Subscripció digital ANUAL per dues revistes: 6,99€

DISPONIBLE EN VERSIÓ DIGITAL

Back To Top