skip to Main Content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

REVISTA TERRART

Publicació semestral posicionada com un dels referents nacionals de la ceràmica contemporània. Realitzada en català i afiliada a l’APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català), es distribueix entre els professionals del sector i el públic general, tant a nivell nacional com internacional.

PORTADA_60-web-2

Si vols rebre la revista:

SUSCRIU-TE

Subscripció anual per dues revistes:
20 euros

Pots accedir a la versió digital més a baix.

TERRART – Nº 60
Revista de ceràmica contemporània

Terrart celebra amb aquest número la seva 60a edició. Aquesta publicació que va començar el seu camí l’any 1987, dient-se només Publicació, s’edita amb publicitat i color des de l’any 2003 per iniciativa d’Emili Sempere i ha arribat fins aquí amb l’esforç del diferents equips de redacció que han treballat desinteressadament en favor de la ceràmica i gràcies a les diferents juntes directives de l’ACC que sempre l’han recolzat. En aquest número, el reportatge s’ha dedicat als Ceramistes gallecs,  presentant els relleus de les diferents generacions fins als joves que avui l’exerceixen. Dotze articles diferents de ceramistes d’aquesta comunitat en dibuixen el panorama ceràmic de Galícia: Iván Prieto, Pelucas Pilas Bubbles, Pablo Barreiro, Emilia Guimerans, Xavier Toubes, Xaime Piñeiro, Miguel Vázquez, Elena Colmeiro, Verónica Pérez, Suso Dobao i Toño Pérez.

A la secció de Tallers i Ceramistes coneixereu la ceràmica i trajectòria de Cristina Figarola i les seves escultures conformades per peces utilitàries com bols, gerros o plats, provinents de la ceràmica domèstica, deformades i convertides en figures geomètriques abstractes.

Podreu fer un petit recorregut per les exposicions més destacades, en aquesta ocasió a diferents museus de Catalunya i País Valencià, una església a Montblanc i un monestir a Barcelona. El Terracotta Museu va mostrar “LUr Somni d’hivern” , de ceràmica il·lustrada, així com la ceràmica esmaltada amb sal de Bodo Röder, al seu espai “La Peixera”. El Museu Nacional de Ceràmica González Martí de València exposà “Al voltant d’un plat” en que Amparo Carbonell vol que l’espectador pugui recrear la seva memòria, evocant sentiments i records a través de l’objecte -en aquest cas el plat- com el protagonista de Marcel Proust. El Museu de la Terrissa de La Galera va acollir una exposició d’alumnes de l’escola Municipal d’Arts plàstiques d’Alcanar: Elsa Bort, Esther Ortiga i Cinta Planes. A Montblanc, a la Sala Sant Miquel, es va poder veure Paisatges de sobretaula d’Ángel Garraza. I en el magnífic monestir gòtic de Santa Maria de Pedralbes de Barcelona, el muntatge sobri i silenció de Lluna de lotus exposició intimista de la monja budista japonesa del s. XIX, Otagaki Rengetsu.

Les exposicions de l’ACC, comencen amb la mostra Mirades a través d’Eulàlia Oliver, per continuar amb Substrat universal de Roger Coll i la col·lectiva de socis Pluja d’estels.

La secció Internacional ens porta aquest cop a Israel a través de l’acolorida i sinuosa obra de Simcha Even-Chen. A Hongria de la mà d’Agnes Husz i les seva obra basada en sèries d’espirals fetes de tires de fang. I tanca la secció un article sobre el 49è Congrés de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica, amb el tema On the edge “Al límit”. I  a la secció Aparadors del món visitem la Galeria Loes & Reinier una de les m´s antigues i les més prestigioses dels Països Baixos.

En aquest número, a Miscel·lània, hem d’acomiadar-nos de Jordi Ancil, soci número 1 de l’ACC, al que recordem a la botiga FAST i posteriorment a ANPER, amb molt afecte. Aquesta secció, així com les habituals d’Activitats de l’ACC i Història us oferiran una interessant varietat de continguts, com les seccions de Webs d’interès, Fires i Concursos, Notícies i Exposicions del semestre que us mantindran informats dels esdeveniments relacionats amb la ceràmica.

Pàgines: 100

DISPONIBLE EN VERSIÓ DIGITAL

Back To Top