skip to Main Content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Premis Nacionals d’Artesania 2017-2018 (Exposició)

Premis Nacionals D’Artesania 2017-2018 (Exposició)

Aquesta exposició mostra els guardonats a la tercera i quarta edició dels Premis Nacionals dʼArtesania, amb els quals la Generalitat vol correspondre a la vàlua i a la transcendència que té lʼartesania en la societat catalana i, alhora, contribuir a donar-li el màxim relleu reconeixent anualment la feina del sector.

10/05 – 30/06    Espai Santa Caterina –  Passatge d’Aristides Maillol, s/n, Girona
06/08 – 04/09   Pati Jaume I – Plaça de la Font, 1, Tarragona
06/09 – 24/10    Museu de l’Art de la Pell de Vic – Carrer Arquebisbe Alemany, 5, Vic
31/10 – 08/12     Centre dʼArtesania Catalunya – C/Banys Nous, 11, Barcelona

2017

Premi Nacional d’Artesania: Per la seva trajectòria incorporant la ceràmica a l’arquitectura contemporània i d’autor, la seva constant difusió de l’ofici i col·laboració amb el món acadèmic, donant continuïtat a una nissaga d’artesans que prestigien la ceràmica a nivell internacional, al Sr. Antoni Cumella Vendrell.
Premi a la millor Marca Artesana: Per l’acurada conceptualització, planificació i execució de la creació de la marca i la seva aplicació a nivell internacional, a l’empresa Unión Suiza, SA, per la creació de la marca Misui.
Premi Prestigia: Per l’organització del Congrés Internacional de Ceràmica 2016, a l’Associació Ceramistes Catalunya.
Premi Restaura: Pel projecte plural de restauració del portal del Mercat de Sant Josep de la Boqueria, al Sr. Pepe Cubillo Pariente.
Premi Impulsa: Per fer viable el projecte d’edicions de llibres i joc a mida amb un
alt component cultural, a Cuscusian*s.

2018

Premi Nacional d’Artesania: per haver revolucionat el món de la vaixella artesana dedicada a la cuina, per haver posicionat el seu taller com un dels referents actuals en el món del vidre i de la ceràmica artesans a nivell internacional i per haver aconseguit una unió simbiòtica entre el món de l’artesania i el món de l’alta gastronomia, a Luesma Vega, SL.
Premi a la millor Marca Artesana: per haver aconseguit una marca artesana jove i ben posicionada sense perdre de vista les tradicions i la qualitat artesana del producte, l’embolcall i les noves tecnologies, a Xavier Corominas Pamplona, per la marca Barretina 100%.
Premi al Talent Emergent: per haver materialitzat un projecte tècnicament complicat d’escultura cinètica als Srs. Pau Jurado i Llorenç Guàrdia, de l’Escola Pau Gargallo de Badalona.
Premi Prestigia: per l’esforç constant en la defensa dels interessos dels seus agremiats i per la tasca contínua en matèria de formació i traspàs del coneixement dels oficis que li són propis, al Col·legi de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya.
Premi Restaura: per la tasca realitzada en la recuperació i rehabilitació del patrimoni modernista del nostre país, al Taller de Ceràmica Sot, SL.
Premi Impulsa: el jurat, sense efectuar la puntuació, donat que es presenta una única candidatura, acorda atorgar el premi, per unanimitat, a la Sra. Maite Mestre Sabaté, pel Projecte Artra, dedicat a la recuperació i promoció de l’artesania i de les tradicions a les Terres de l’Ebre.

Back To Top