skip to Main Content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

SUBSTRAT UNIVERSAL

Una exposició de Roger Coll

Roger Coll 15
Roger Coll 15
Roger Coll 3
Roger Coll 4
Roger Coll 6
Roger Coll 5
Roger Coll 7
Roger Coll 8
Roger Coll 9
Roger Coll 10
Roger Coll 11
Roger Coll 12
Roger Coll 13
Roger Coll 14
Roger Coll 1
Roger Coll 2
Roger Coll 15Roger Coll 3Roger Coll 4Roger Coll 6Roger Coll 5Roger Coll 7Roger Coll 8Roger Coll 9Roger Coll 10Roger Coll 11Roger Coll 12Roger Coll 13Roger Coll 14Roger Coll 1Roger Coll 2

Roger Coll pertany a aquesta nova generació de ceramistes que repensen la ceràmica sense molts complexos i se situen fora de les categories tradicionals. Originari de Badalona, després d’estudiar arquitectura, escultura i ceràmica i d’haver treballat diversos anys en un estudi d’arquitectura tècnica, va establir el seu taller, Krasznai, a Vic, on ara es dedica a construir meticulosament les seves escultures de gres.

El títol de l’exposició fa referència a la terra genèrica que s’utilitza en jardineria per a la majoria de plantes, el substrat universal. En aquesta ocasió l’artista l’utilitza com a metàfora, amb el propòsit d’exposar a la sala de l’Associació Ceramistes de Catalunya, un punt de trobada de diferents ceramistes que utilitzen el fang, el substrat natural de la terra, com a matèria prima en les seves obres.

 Al Roger l’inquieta la ceràmica com a material principal en les seves obres, la ceràmica li proporciona un procediment de creació incert durant la construcció de cada peça, ja que ell va construint sobre la marxa, no treballa sobre un esbós, no hi ha un guió a seguir. En aquest procediment hi destaca la repetició d’elements creats a partir de motlles que ell fa encaixar, com si el taller es tractés d’un quiròfan. La ceràmica li permet un procediment atzarós, sense oblidar la incertesa que crea cada peça fins al final, ja que no se sap el resultat fins que surt del forn.

 Una altra característica del treball del Roger Coll, és el color, normalment es tracta d’un sol color viu, intens. L’artista considera que cada peça té un aspecte diferent segons el color que ha escollit.

 Esperem que el propòsit d’exposar a la sala de l’Associació Ceramistes de Catalunya, sigui un motiu més per conèixer a fons el treball dels joves artistes de la ceràmica contemporània del nostre país, ja que la projecció del Roger en aquests moments és més internacional.

Judit Portell

video de l’exposició full de sala cartell de l’exposició
Back To Top