skip to Main Content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

RAMON GAUSSET VINÓS

Exposició hometage a Ramon Gausset

Raamon Gausset 1
Raamon Gausset 1
Ramon Gausset 2
Ramon Gausset 3
Ramon Gausset 4
Ramon Gausset 5
Ramon Gausset 6
Ramon Gausset 7
Ramon Gausset 8
Ramon Gausset 9
Ramon Gausset 10
Ramon Gausset 11
Ramon Gausset 12
Ramon Gausset 13
Ramon Gausset 14
Ramon Gausset 15
Ramon Gausset 16
Ramon Gausset 17
Ramon Gausset 18
Ramon Gausset 19
Ramon Gausset 20
Ramon Gausset 21
Ramon Gausset 22
Ramon Gausset 23
Raamon Gausset 1Ramon Gausset 2Ramon Gausset 3Ramon Gausset 4Ramon Gausset 5Ramon Gausset 6Ramon Gausset 7Ramon Gausset 8Ramon Gausset 9Ramon Gausset 10Ramon Gausset 11Ramon Gausset 12Ramon Gausset 13Ramon Gausset 14Ramon Gausset 15Ramon Gausset 16Ramon Gausset 17Ramon Gausset 18Ramon Gausset 19Ramon Gausset 20Ramon Gausset 21Ramon Gausset 22Ramon Gausset 23

Ramon Gausset Vinós es va formar a l’Escola Massana i més tard va aconseguir una beca per ampliar els seus estudis a l’Escola Politècnica d’Art i Disseny de Sunderland, Anglaterra. La seva obra podríem dir que és hereva del concepte ceràmic de Llorenç Artigues: gerros tornejats de formes austeres, tradicionals i harmonioses amb molta importància d’esmalts llisos, pulcres i força acolorits. S’expressava amb el torn, l’apassionava i el reivindicava com única eina per realitzar el seu treball.

L’obra del Ramon és de dimensions petites, les seves mides fan concentrar la mirada en un punt a on es crea un clímax de silenci i observació. En els últims anys el color és un element important, sobretot en les boles gaussetianes d’un blau preciós i molt personal. Si bé, inicialment, la porcellana era el material utilitzat, algunes obres realitzades amb posterioritat han estat creades amb fangs refractaris.

Aquest entrenyable ceramista i company de l’ACC ens va deixar al gener de 2021 a causa del coronavirus. Un any més tard, l’associació li ret un homentge amb aquesta exposició.

Rosa Vila-Abadal

La meva obra és clàssica i es dirigeix cap a la bellesa i l’equilibri de la forma-color, repòs, plaer, sensibilitat que procuro plasmar a cadascuna de les meves peces, un ha de ser responsable de la seva obra, treballar amb un màxim de perfecció, encara que mai no existeix aquesta perfecció. El resultat final es fruit d’aproximacions diverses.

Busco la perfecció al torn, vull el domini complet de la meva persona sobre el mateix, necessito aquest domini per començar des d’aquesta base a fer la màxima perfecció a la ceràmica. Estic en ple aprenentatge i sóc un modest alumne de totes les fonts de la ceràmica.

Ramon Gausset

Del 4 al 25 de març de 2022.

A la Sala de l’ACC.

video de l’exposició full de sala cartell de l’exposició
Back To Top