skip to Main Content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Exposició TRAVESIA INFINITA

Exposició TRAVESIA INFINITA

Evocant la primera volta al món de Magallanes i Elcano

 

Exposició commemorativa que evoca la primera volta al món de Magallanes i Elcano des de l’art ceràmic a partir de l’obra d’AlcoRa “La Il·lustre Ceràmica”, un taller de creació artística que té com a missió central la recuperació de la tècnica de la tradició ceràmica de l’Alcora.

La mostra gira al voltant d´una obra d´art singular titulada Travessia ceràmica, iniciada amb l´anunci de la celebració del V Centenari de la primera volta al món. Es tracta d’un veritable monument commemoratiu compost per més de 500 peces acoblades entre les quals destaca el gran globus terraqüi, així com nodrides referències iconogràfiques que reten homenatge a la gesta empresa per Magallanes i Elcano.

Un audiovisual de gran valor didàctic documenta, juntament amb tota una àmplia selecció dels esbossos, estergits, motlles, i altres elements del procés artístic emprats al llarg dels més de tres anys d’elaboració de la peça, tot el procés tècnic i la labor artesanal duta a terme al taller AlcoRa La Il·lustre Ceràmica. En última instància, es presenta un vídeo fruit d’un projecte de participació obert i dirigit a tota la comunitat de ceramistes i terrissers del món, que reuneix totes les veus en un missatge de pau i fraternitat per la unitat dels pobles del món.

L’exposició es completa amb l’exhibició addicional, titulada “Travessia infinita. Del taller al museu”, que presenta per primera vegada al públic una selecció d’obres de nova creació en clau de recuperació patrimonial d’uns sabers tradicionals instituïts (i instruïts) al llarg de més de dues centúries per la producció rica de la Reial Fàbrica de Loza de Alcora, una valuosíssima herència cultural local la permanència i transmissió de la qual es troba en risc després del tancament de la manufactura real el 1945 i l’inexorable transcórrer del temps.

Comissariat: Marta Ruiz Jiménez

Organitzen:
Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries “González Martí”
AlcoRa La Il·lustre Ceràmica

Fins al 12 de febrer del 2023

Al Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias “González Martí”
C/ Poeta Querol, 2. 46002 Valencia (España)
Tel: +34 96 351 63 92

 

Back To Top