skip to Main Content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

CLAY. Una història de networking: el concurs de Rometti

CLAY. Una Història De Networking: El Concurs De Rometti

El concurs està patrocinat per Ceramiche Rometti en col·laboració amb el municipi d’Umbertide i està obert a instituts de disseny i acadèmies de belles arts.

CLAY és el projecte Interreg Europe creat per reforçar la competitivitat de les empreses en el camp de la ceràmica artística.

Els socis de CLAY van visitar Ceramiche Rometti durant la reunió inicial del projecte a Umbria, Itàlia (juny de 2018).

Un any més tard, CTCV (Centre Tecnològic de Ceràmica i Vidre, soci portuguès de CLAY) va llançar la convocatòria per als participants del concurs Rometti i Luis Alvaro va ser seleccionat per participar en el Taller de Fabricació amb el seu projecte de taula.

El concurs Rometti, que ja es troba en la seva sisena edició, té per objectiu premiar tots els projectes que aportin una contribució original a l’antic art de la ceràmica.

El Manifattura Rometti produeix ceràmica a Umbertide (PG) des de 1927 i des de l’inici ha col·laborat amb artistes joves com Corrado Cagli, Dante Baldelli i Mario Di Giacomo, estudiants de l’Acadèmia de Belles Arts de Roma, a qui se’ls va atorgar el oportunitat de provar amb la producció de ceràmica Rometti, creant obres mestres de l’art aplicat.

Durant la seva llarga i ininterrompuda història, el Manifattura Rometti ha col·laborat amb artistes i dissenyadors italians i estrangers ben coneguts i apreciats, incloent-hi els darrers anys Ambrogio Pozzi, Liliane Lijn, Chantal Thomass i Ugo La Pietra.

L’objectiu del premi és confirmar el paper central que juguen els joves en la seva missió i fomentar l’experimentació original i innovadora en el camp de l’art-disseny, tal com es pot veure a la recent sèrie de productes de mobiliari.

http://www.interregeurope.eu/clay/

Back To Top